Wat wij doen

  Image

  Bureau Hager Huigens Doet waar andere stoppen

  Bureau Hager Huigens kan bogen op tientallen jaren ervaring. In die tijd hebben we ons nooit aan een bepaalde stijl verbonden gevoeld. De oorzaak is er in gelegen dat wij ons nooit hebben willen conformeren aan één enkele beperkte opvatting, mode of trend. Mode en trends veranderen bijna per jaar, maar echte architectuur gaat veel langer mee. Wij zien daarbij tuinarchitectuur vooral als gebruikskunst. Een fraaie omgeving die niet functioneert is meestal een kort leven beschoren.

  Bewust of onbewust genieten

  De kwaliteit van de ruimte vormt het uitgangspunt voor het ontwerp, waarbij de mens centraal staat. Opvallend zijn daarbij de eigentijdse, functionele basisvormen, de eenvoudige, vanzelfsprekende inrichting, de solide wanden van hagen en muren en de logische overgangen van de ene ruimte naar de andere. De materiaalkeuze speelt daarbij een versterkende rol. Onze liefde voor planten garandeert een prachtig contrast tussen de harde materialen en diverse vormen van beplantingen.

  Als ontwerpers-in-opdracht vinden wij het bewaken van het totale proces essentieel. Een goed ontwerp en beplantingsplan zijn van groot belang, maar ook het bewaken van het budget, het afstemmen op het onderhoud en het kiezen van de juiste aannemer zorgen ervoor dat een project slaagt. Niet alleen in ons eigen, maar vooral in het belang van de opdrachtgever.

  Wij zijn pas geslaagd als we een ruimte hebben ontworpen waarvan mensen bewust of onbewust genieten.

  Image

  Onze Werkwijze

  Hager Huigens zijn erkend tuin- en landschapsarchitect bnt (bond Nederlandse tuinarchitecten) en lid van de NVTL (Nederlandse Vereniging voor Tuin-en Landschapsarchitectuur). Leden van de NVTL hanteren gedragsregels. Deze regels houden ondermeer verband met de onafhankelijke positie van de tuin- en landschapsarchitect. Dit betreft in de praktijk dat de tuin- en landschapsarchitect slechts gehonoreerd wordt voor zijn ontwerp- en advieswerkzaamheden. Naast het aanbrengen van esthetische, architectonische kwaliteit is een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerpen van een tuin, omgeving of landschap het - tot voordeel van de opdrachtgever – beheren en bovenal beheersen van het beschikbare budget.

  Hager Huigens zijn van mening dat de omgeving van een gebouw van grote betekenis is en de waarde van het gebouw op vele manieren kan vergroten.

  De ontwerp- en advieswerkzaamheden van Hager Huigens beginnen altijd met een vrijblijvend gesprek ter plekke, een kennismaking met de opdrachtgever. en situatie, waarbij de wensen, behoeften en randvoorwaarden worden besproken. Verdere wijze van aanpak na een eveneens vrijblijvende offerte van de te verwachten werkzaamheden en bijbehorend honorarium:

  • ontwerpfase: van eerste schets(en) tot en met een definitief ontwerp als verfijning van het laatstbesproken en –gekozen schetsvoorstel
  • bestek of werkomschrijving met uitvoeringstekeningen met maten, materialen en technische details
  • beplantingsplan en plantenlijst
  • Eventuele aanbesteding, directievoering (= besprekingen, controle, begeleiding en regie tijdens aanleg en beplanten, alsmede uiteindelijke oplevering).

  Wie wij zijn

  Contact gegevens

  Bureau Hager & Huigens

  Kerkewijk 65
  3901 EC Veenendaal

  Tel: +31 (0)318 860 008

  Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Klik hier voor ons contactformulier

  Onze projecten