Nieuws

  Stadsstrand Veenendaal

  Met de aanleg van een tijdelijk strandpark zorgen voor meer stedelijke beleving in het centrum van Veenendaal; dat is het doel van Stadslab Veenendaal. De aanleg van het verplaatsbare strandpark – op de locatie van de voormalige Rabobank – start medio juni en naar verwachting wordt het begin juli in gebruik genomen. Wethouders Frits Beckerman en Nermina Kundic zijn blij met de plannen: “Een initiatief uit de samenleving dat zo’n mooie toevoeging betekent voor ons centrum; daar dragen wij ook als college graag aan bij!” De Gemeente Veenendaal draagt eenmalig 25.000 euro bij aan de realisatie van het strandpark.

  Van en voor Veenendaal
  Het is de bedoeling om het strandpark voor meerdere functies in te zetten. Naast een rust- en recreatiepunt in het centrum is het een speelplaats voor kinderen. Verenigingen en instellingen kunnen van de locatie gebruik maken voor repetities en uitvoeringen. Er wordt overlegd over een beperkte horeca voorziening en er kunnen evenementen worden georganiseerd. Het Stadslab is er in geslaagd om Veenendaalse bedrijven en instellingen bij elkaar te brengen om dit idee daadwerkelijk te realiseren. Verschillende Veenendaalse bedrijven zijn bereid gevonden om tegen kostprijs de tijdelijke inrichting te realiseren. Daarnaast willen betrokken ondernemers zorgen voor de organisatie van diverse activiteiten op de locatie in de zomer van 2015.

  Tijdelijke locatie en verplaatsbaar
  Stadslab Veenendaal heeft haar oog laten vallen op de locatie van bouwproject 10 in Brouwerspoort (voormalige Rabobank-locatie). Deze locatie is in ieder geval dit jaar nog beschikbaar en zal met deze invulling een positieve impuls geven aan het hele centrum. Door de wijze van aanleg en inrichting met tijdelijke materialen is het strandpark op termijn verplaatsbaar naar een andere locatie.

  Stadslab Veenendaal
  Het Stadslab is een initiatief van enkele Veenendaalse ondernemers om structureel kwaliteit en beleving toe te voegen aan de leefomgeving. Het Stadslab ontwikkelt vernieuwende ideeën voor Veenendaal en brengt partijen bij elkaar ten behoeve van de uitvoering.

   

   

  Wie wij zijn

  Contact gegevens

  Bureau Hager & Huigens

  Kerkewijk 65
  3901 EC Veenendaal

  Tel: +31 (0)318 860 008

  Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Klik hier voor ons contactformulier

  Onze projecten